Az MBCu kábelek és használatukAz MBCu néven ismert kábel a villanyszerelési kábelek legnépszerűbb típusa. Nem véletlenül, ugyanis rengeteg különféle villanyszerelési feladatra alkalmas kábelről van szó. Az MBCu egy három eres kábel, műanyag burkolattal. A 3 szál rézből készült, és külön-külön is műanyag szigetelő burkolattal vannak ellátva, valamint a 3 szál is összességében szigetelve van egy plusz védőréteggel. A három szál a villanyszerelésnél jól ismert színű műanyag réteggel van bevonva, így a barna (fekete), kék, zöld-sárga színek a megszokott módon használhatók, megkülönböztethetők a munkálatok során.

Használatuk során az MBCu kábelek beltéren és kültéren is alkalmazhatók. Beltéri alkalmazásnál is ügyelni kell arra, hogy rögzítve legyen a kábel, kültéren pedig a napsugárzás elleni védelemre kell nagyon odafigyelni. Emiatt kültéren vagy földben alkalmaznak MBCu kábelt, védőcsőben kell elhelyezni azt a napsugárzás káros hatásai miatt. Védőcsőben betonban is alkalmazható. Az MBCu kábel egyaránt használható lakóépületek és ipari épületek elektromos rendszereinek kialakításához, ez is hozzájárul a széles körű elterjedéséhez és népszerűségéhez.

A gyakorlott villanyszerelők már tudják, hogy a különböző MBCu kábel típusok közül mikor melyiket érdemes választani, ha segítségre van szükségünk, akkor sincs probléma, az eladók minden üzletben vagy online boltban segítenek a kiválasztásban.