Hogy működik a végleges szőrtelenítés?A különböző szőrtelenítési lehetőségek között az egyik legfontosabb különbség az, hogy mennyi ideig élvezhetjük a kezelés eredményét. Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a borotválást pár naponta meg kell ismételni. Gyantázás után már 3-4 héttel lehet számolni, mint szőrtelen állapottal. Még a gyantázás sem olyan hosszan tartó, ráadásul elég kellemetlen érzés is a gyantázási folyamat. Emiatt egyre többen keresik a végleges szőrtelenítést.

A végleges szőrtelenítést a lézeres szőrtelenítésre értjük általában, ez nyújtja ugyanis a leghosszabb hatást. Nem lesz teljesen végleges az eredmény, de sokkal ritkábban kell újra elvégeztetni a kezelést.

A végleges szőrtelenítéshez lézeres kezeléseket kell végezni, az elején gyakrabban, később pedig ritkán. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az első, intenzívebb fázisban általában 8-12 lézeres szőrtelenítő kezelést kell elvégezni a szőrtelenítendő területen, ezt követően viszont kb. évente egyszer kell csak emlékeztető kezelést végezni. Az első kezeléssorozat során szükséges kezelések száma több tényezőtől is függ. Az egyik ilyen természetesen a szőrzet sűrűsége, mennyisége. Minél több a szőr az adott helyen, annál több kezelésre lehet szükség. A szőr színe is szerepet játszik a kezelések számában, minél világosabb a szőr színe, annál kevésbé hatékonyak a kezelések, így annál több alkalomra lehet szükség.

A lézeres szőrtelenítés során nem felületi kezelésről van szó, hanem a szőrtüsző roncsolásával éri el kezelés a szinte végleges szőrmentes állapotot.