Miben tud segíteni egy nőgyógyász?A különböző szakorvosok, orvosok rengeteg helyzetben tudnak segíteni az emberek számára. Gyakori tévhit, hogy csak probléma esetén érdemes felkeresni egy orvost, azonban általánosságban is rengeteg helyzet van, amikor a szakorvos felkeresése a legjobb megoldás. Nézzük meg, hogy miben tud segíteni egy nőgyógyász szakorvos.

Az egészséges és problémamentes élethez elengedhetetlenek a rendszeres általános nőgyógyászati vizsgálatok. Ezeket a vizsgálatokat általában évente érdemes elvégezni, és ha probléma merülne fel, akkor a nőgyógyász tud segíteni a kezelésben, kontrollban. A vizsgálatokat gyakran megelőzi egy konzultáció is, amely során a hölgyek el tudják mondani panaszaikat, problémáikat, és akkor a vizsgálatokat ezeknek megfelelően lehet megtervezni, elvégezni.

A nemi életet élő hölgyek közül sokan vannak, akik nem szeretnének gyereket vállalni. Nekik a fogamzásgátlási szakrendelés, tanácsadás tud segíteni. Ha valaki az otthon megoldható fogamzásgátlási módszerek helyett tartósabb megoldást szeretne, akkor a nőgyógyásszal lehet megtalálni a legjobb megoldást. Különösen azért, mert számos olyan fogamzásgátló módszer van, melyet csak orvos tud felírni, vagy pl. spirált nőgyógyász tud felhelyezni és eltávolítani.

A nőgyógyászati problémák egyik alapvető vizsgálata az ultrahangos vizsgálat, amire szintén nőgyógyász tud beutalni.