Miért a bikini az egyik legnépszerűbb fürdőruha típus?Valószínűleg mindenki látott már bikinit, arról a női fürdőruháról van szó, amely két különálló részből, egy felsőből és egy alsóból áll. Nagyon hasonló egy női fehérnemű szetthez. A második világháborút követően kezdett el terjedni a viselése, amikor a tervezők a háború utáni szabadságot a nyári öltözetben is meg szerették volna jeleníteni. Azóta már jó pár év eltelt, kezdetben több helyen tiltólistán is voltak ezek a fürdőruha típusok, már azonban a bikinik népszerűsége minden eddiginél magasabban van.

A népszerűségük több tényezőnek is köszönhető. Az egyik legfontosabb talán, hogy kényelmes női fürdőruháról van szó, és a széles választéknak, különböző stílusoknak köszönhetően mindenki megtalálhatja azt a fazont, amely számára a legjobban megfelel. Ha pedig mégsem, akkor monokiniből és tankiniből is lehet a bikinikhez nagyon hasonló fazont találni.

A rengeteg különböző bikini fazon, kialakítás nem csak kényelmi szempontból előnyös, hanem a stílus szempontjából is. Az ugyanis a második előnye a bikininek, hogy testalkattól függetlenül mindenki talál magának olyan bikinit, amivel divatosan, stílusosan fog kinézni a strandon is.

Nem utolsósorban a bikini jelenti az egyik legjobb megoldást arra, hogy a test lehető legtöbb részét lehessen napoztatni az intim részek eltakarása mellett. Ez is fontos szempont, ugyanis a nyaralás sokak számára a napozással, a napon töltött idővel jelent egyet.